Sixense Group își consolidează prezența în România

Sixense Group, lider mondial în domeniul soluțiilor pentru sănătatea structurală a mediului construit, își consolidează prezența pe plan local, prin deschiderea unui nou sediu, la Cluj, după o prezență de 13 ani în România. Anual, Sixense România investește aproximativ 8% din cifra de afaceri în dezvoltarea afacerii și instruirea specialiștilor săi.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/sixense-group-isi-consolideaza-prezenta-in-romania-21617957

MARIANA GARŞTEA, CEO Sixense România, a participat la prima dezbatere dintr-un eveniment de la noi

La finalul lunii martie, MARIANA GARŞTEA, CEO Sixense România, a participat la prima dezbatere dintr-un eveniment de la noi – dedicată exclusiv riscurilor mediului construit și modului în care monitorizarea geotehnică și structurală le anticipează și ne ajută să le gestionăm.

A discutat mai ales despre monitorizarea real-time, în cazul proiectelor de infrastructură de transport. “Implementarea soluțiilor digitale în proiecte de infrastructură este un mare pas înainte pentru noi, pentru România. În primul rând, vorbim despre întreținere predictivă și despre gestionarea proactivă a riscurilor. Prin integrarea senzorilor, a dispozitivelor IoT, a analizei de date, a algoritmilor de inteligență artificială, astăzi cunoaștem informații fără precedent despre sănătatea structurală a infrastructurii de transport și despre performanța acesteia”, explică Mariana.
Întreaga dezbatere este de urmărit aici: https://lnkd.in/eZvheBir

Suntem încântați să anunțăm o colaborare strategică alături de Hydro Proiect Invest SRL, MARINE RESEARCH SRL și Sixense Helimap

Suntem încântați să anunțăm o colaborare strategică alături de Hydro Proiect Invest SRL, MARINE RESEARCH SRL și Sixense Helimap, în cadrul unui parteneriat important, pe o perioadă de patru ani, cu Autoritatea Portuară Constanța. Împreună, ne ocupăm de monitorizarea digurilor de protecție în porturile Constanța, Mangalia și Midia.

Activitățile de monitorizare cuprind o gamă largă de metodologii hidrografice, incluzând evaluări batimetrice precise, analize avansate ale sonarului cu scanare laterală și cartografiere batimetrică cu rezoluție foarte înaltă. În plus, abordarea proiectului integrează măsurători geodezice, se vor monitoriza cu atenție deplasările verticale, orizontale și spațiale de deasupra suprafeței apei. Suplimentar, va fi utilizată tehnologia de scanare Lidar pentru a asigura o precizie fără precedent în poziționare și achiziția comprehensivă a datelor topografice.
Ne bucurăm să contribuim la stabilirea unor noi standarde pentru excelența și inovația în monitorizarea zonelor costiere.

Cum asigură autoritățile publice implementarea corectă a lucrărilor de monitorizare structurală și geotehnică în proiectele de linii de metrou?

În perioada care urmează, sunt demarate multe proiecte importante, pe care comunitățile și mediul construit din România le așteaptă de mult timp. Câteva exemple sunt liniile de metrou M6 și M4 din București sau linia de metrou de la Cluj.

MARIANA GARŞTEA, Directorul nostru general, a explicat mai multe despre abordarea corectă a lucrărilor de monitorizare structurală și geotehnică pentru acest tip de proiecte, pentru a ne asigura că vom avea o infrastructură sigură și durabilă.

“O linie de metrou reprezintă un proiect extrem de complex, cu impact major asupra comunității și asupra mediului construit, așa că siguranța structurală trebuie să fie o prioritate”, explică ea.

Interviul complet, mai jos.

https://www.capital.ro/cum-asigura-autoritatile-publice-implementarea-corecta-a-lucrarilor-de-monitorizare-structurala-si-geotehnica-in-proiectele-de-linii-de-metrou.html

Cum avem grijă de stadioanele noastre?

Interviu cu Mariana Garștea, Director General Sixense România

În România se construiesc multe proiecte de infrastructură de toate tipurile. Dacă luăm unul dintre cele mai recente exemple chiar din regiune – stadionul Arena Gheorghe Hagi –, infrastructura sportivă este una dintre prioritățile și investițiile pe care le vedem sistematic în ultima perioadă.

Cât se ia în calcul și întreținerea acestor proiecte pe termen lung? Când se planifică un stadion sau o sală polivalentă, cum anume este vizată și integrată și menținerea acestora în siguranță deplină pe termen lung? Cum se procedează și ce trebuie urmărit atunci când vorbim despre toată durata de viață a unei infrastructuri de o asemenea amploare și importanță?

Despre toate acestea ne vorbește Mariana Garștea, Director general al Sixense România, companie care oferă expertiză și servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp, cu o experiență semnificativă în proiectele de infrastructură sportivă de peste tot din țară.

Mai multe detalii găsiți în linkul de mai jos:

Link: https://www.dobrogeanews.ro/cum-avem-grija-de-stadioanele-noastre-pentru-proiectele-de-acest-tip-urmarirea-comportarii-in-timp-nu-este-optionala-ci-este-o-dovada-a-sigurantei-structurii-si-a-comunitatii/

 

Noi suntem Sixense România

22 de ingineri și specialiști fac parte din echipa noastră. 22 de oameni formați într-un mix de competențe și specialități: de la inginerie mecanică la inginerie electrotehnică, geotehnică, geodezie, geologie, construcții civile.

Prin acest mix de cunoștințe și formări, ne diferențiem în industria noastră și vedem 360 orice fel de provocare legată de întreținerea mediului construit.

Interviu cu Mariana Garștea, Sixense România: Pentru 2024, îmi doresc să fim cu un pas mai aproape de a înțelege cât de important este să ai grijă de mediul construit

Început de an pentru industria construcțiilor. Am stat de vorbă cu una dintre companiile importante din acest sector – este vorba despre Sixense România, care se ocupă de servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp, prin soluții digitale și expertiză integrată.

Compania este parte din liderul mondial în domeniu, Sixense Group, dar și membru co-fondator al singurei asociații de profil, Asociația Profesională pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS), cu o puternică orientare spre diseminarea de bune practici în industrie.

Am intrat în dialog cu Mariana Garștea, Directorul general al Sixense România, care ne-a povestit mai multe despre cum încep acest an, ce urmează în industria în care activează și ce planuri au pentru 2024.

 

Mai multe detalii gasiti aici:

https://www.clubantreprenor.ro/2024/01/23/interviu-cu-mariana-garstea-sixense-romania-pentru-2024-imi-doresc-sa-fim-cu-un-pas-mai-aproape-de-a-intelege-cat-de-important-este-sa-ai-grija-de-mediul-construit/

Comunicat de presă rezultate business 2023

Unul dintre factorii care au determinat creșterea business-ului Sixense România este diversificarea tipurilor de proiecte în care compania s-a implicat anul trecut. Astfel, Sixense România a gestionat activitatea de monitorizare geotehnică și structurală pentru o serie de proiecte de infrastructură critică, precum și peste 50 de lucrări de încercare cu probe pentru testarea siguranței structurale a mai multor poduri din țară.
Mai multe detalii gasiti:
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/crestere-de-50-a-afacerilor-pentru-sixense-romania-compania-a-intrat-pe-segmente-noi-de-piata-21513651
sau
https://www.forbes.ro/afacerile-sixense-romania-au-crescut-cu-50-in-2023-pe-fondul-diversificarii-tipurilor-de-proiecte-compania-s-a-ocupat-de-incercarea-cu-probe-a-podului-suspendat-din-braila-379226

Final de 2023 în industria construcţiilor: “Monitorizarea comportării în timp acţionează ca o barieră de prevenţie şi protecţie pentru proiectele deja vulnerabile”

 

Anul care trece a fost unul plin de provocări pentru industria construcţiilor şi pentru jucătorii care activează în acest sector. De la modificări fiscale până la introducerea de noi standarde legislative care trebuie respectate de cei care construiesc şi întreţin proiecte de construcţii, realitatea lui 2023 a fost una dinamică, în care cuvântul-cheie a fost “adaptare”.

Care sunt lecţiile cele mai importante ale industriei din acest an? Ce urmează să se întâmple şi pentru ce este nevoie să se pregătească dezvoltatorii şi gestionarii de infrastructură?

Am discutat cu doamna Mariana Garştea, Directorul general al Sixense România, o companie specializată în soluţii pentru urmărirea comportării construcţiilor în timp, care deţine şi singurul laborator autorizat de analize şi încercări în construcţii din România, dedicat exclusiv operaţiunilor de monitorizare geotehnică şi structurală. Cu o activitate de peste 12 ani pe piaţa locală, ca parte dintr-un grup internaţional de renume, compania a urmărit îndeaproape schimbările din industrie, pentru a se adapta noilor cerinţe şi pentru a-şi ghida clienţii să dezvolte şi să întreţină proiecte mai sănătoase structural.

Mai multe detalii gasiti aici:  https://www.bursa.ro/advertorial-final-de-2023-in-industria-constructiilor-monitorizarea-comportarii-in-timp-actioneaza-ca-o-bariera-de-preventie-si-protectie-pentru-proiectele-deja-vulnerabile-63554153

 

 

 

SIXENSE primeste autorizatie ca laborator de analize si incercari in constructii

Sixense Romania, companie specializata in solutii de monitorizare a comportarii constructiilor in timp, parte din Sixense Group, primeste oficial autorizatia ca laborator de analize si incercari in constructii. Prin aceasta autorizare, compania garanteaza expertiza si nivelul de calitate oferit deja prin serviciile sale de monitorizare geotehnica si structurala.
Autorizarea Sixense Romania ca laborator de analize si incercari in constructii (conform standardului ISO/IEC 17025) presupune o garantie de calitate pe 3 arii importante din activitatea companiei: acustica si vibratii, geotehnica si teren de fundare, respectiv incercari pentru expertizarea constructiilor.
In acest fel, Sixense Romania devine sigura companie care are un laborator autorizat dedicat exclusiv monitorizarii structurale si geotehnice.

SCHIMBAREA TREBUIE SĂ VINĂ DE LA BENEFICIAR, PRIN CERINȚELE PE CARE AR TREBUI SĂ LE AIBĂ PENTRU LUCRĂRILE DE MONITORIZARE STRUCTURALĂ ȘI GEOTEHNICĂ

O serie de incidente legate de infrastructura feroviară atrag din nou atenția în ultima perioadă asupra necesității de a planifica și întreține podurile și tunelurile pe care sute de trenuri le traversează în fiecare zi.

 

 

Subiectul siguranței și al sănătății structurale a infrastructurii de transport nu a fost nicicând mai actual. Despre el vorbim cu Mariana Garștea, CEO Sixense România și Președinte al APMGS (Asociația Profesională de Monitorizare Geotehnică și Structurală).

Ce soluții avem la dispoziție? Ce rol joacă monitorizarea în acest sens și cum se face corect? Ne explică doamna Garștea, care conduce în prezent o echipă cu expertiză complexă, la intersecția dintre inginerie geotehnică și structurală și tehnologie și care, de asemenea, are în portofoliul său multe alte proiecte critice de infrastructură.

Mai multe detalii gasiti aici : https://arenaconstruct.ro/despre-infrastructura-feroviara-in-degradare-schimbarea-trebuie-sa-vina-de-la-beneficiar-prin-cerintele-pe-care-ar-trebui-sa-le-aiba-pentru-lucrarile-de-monitorizare-structurala-si-geotehni/

PRIN NATURA ACTIVITĂȚII NOASTRE, NE PREOCUPĂ ÎN MOD SPECIAL SĂ MICȘORĂM AMPRENTA DIGITALĂ DE CARBON

MARIANA GARȘTEA, CEO, SIXENSE ROMÂNIA – „PRIN NATURA ACTIVITĂȚII NOASTRE, NE PREOCUPĂ ÎN MOD SPECIAL SĂ MICȘORĂM AMPRENTA DIGITALĂ DE CARBON, ELIMINÂND TOT CEEA CE ÎNSEAMNĂ SURPLUS DE EMAILURI SAU DOCUMENTAȚII ȘI DIGITALIZÂND TOT PROCESUL DE ACCOUNT MANAGEMENT ȘI PROCESE DE ZI CU ZI. DE ASEMENEA, URMĂRIM TOATE ASPECTELE CARE ȚIN DE SUSTENABILITATE. PENTRU TOATE, AVEM O SERIE DE BUNE PRACTICI DE CARE ȚINEM CONT”

  • Aproximativ 99% din companiile din România sunt IMM-uri, de aceea implicarea lor în sustenabilitate este esențială pentru a genera progres și schimbări profunde pentru economie, mediu și oameni. Cum se vede sustenabilitatea din perspectiva IMM-ului pe care îl reprezentați?

Pentru context, este bine să precizez mai întâi că Sixense România, compania pe care o conduc, face parte din Sixense Group, un grup cu o istorie îndelungată la nivel mondial și cu o strategie și o viziune deja bine împământenite legate de sustenabilitate.

Ca să fiu și mai specifică, însăși activitatea noastră și serviciile pe care le oferim au ca scop sustenabilitatea și siguranța structurală pe termen lung a mediului construit. Ne ocupăm de urmărirea comportării în timp a construcțiilor prin intermediul unor soluții digitale de ultimă generație, ceea ce contribuie la a avea proiecte mai performante, calitative, sănătoase și sustenabile, raportându-ne la toată durata de viață a acestora.

Deci pentru noi sustenabilitatea este și a fost de la început o preocupare-cheie, un pilon central al activității noastre directe. Mai multe detalii gasiti aici : https://ambasadasustenabilitatii.ro/mariana-garstea-ceo-sixense-romania-prin-natura-activitatii-noastre-ne-preocupa-in-mod-special-sa-micsoram-amprenta-digitala-de-carbon-eliminand-tot-ceea-ce-inseamna-surplus-de-emailuri/