9 LUCRURI DESPRE CUM AR TREBUI SĂ NE RAPORTĂM CORECT LA ACTIVITATEA DE MONITORIZARE STRUCTURALĂ ȘI GEOTEHNICĂ

Suntem la finalul unui an în care industria de construcții s-a confruntat cu multiple provocări.

Pandemia a accelerat necesitatea de a introduce și mai mult tehnologia în procesele de construcții, în timp ce noile directive europene referitoare la sustenabilitate și la evaluarea impactului provocat de schimbările climatice au pus preocupări noi pe agenda factorilor de decizie locali. De asemenea, cerințele tot mai crescute ale utilizatorilor finali cu privire la calitatea mediului construit trebuie și ele înțelese și integrate cu o atenție sporită.

În tot acest context, iese la suprafață o problematică importantă, ce ar putea fi rezumată astfel: cât de multe știm despre siguranța și sănătatea structurală a proiectelor pe termen lung? Cum le urmărim, cum intervenim, ce soluții și măsuri luăm? La toate acestea răspunde o activitate esențială: monitorizarea geotehnică și structurală.

Constat însă deseori că, deși este o activitate la îndemâna tuturor proprietarilor, dezvoltatorilor sau gestionarilor de asset-uri, rolul ei este încă înțeles greșit pe alocuri. Așa că am decis să explic câteva principii și concluzii importante despre activitatea noastră principală de la Sixense România.

Mai multe detalii gasiti aici: https://arenaconstruct.ro/9-lucruri-despre-cum-ar-trebui-sa-ne-raportam-corect-la-activitatea-de-monitorizare-structurala-si-geotehnica/