Cât de mult depinde calitatea unui proiect de construcții de partenerul de monitorizare geotehnică și structurală?

Despre calitatea mediului construit din România se discută constant: autorități, entități private și chiar comunități întregi observă nu de puține ori că realitatea lasă de dorit și că avem de-a face cu o serie de probleme importante și generalizate. Ne sună încă prea familiar cazul autostrăzilor abia date în exploatare, dar imediat închise din cauza unei alunecări de teren neidentificate la momentul potrivit, situația unor poduri prăbușite și nereparate la timp.

 

Ce este de făcut și cum schimbăm această realitate, pentru ca ea să nu mai rămână doar o discuție pe care o purtăm periodic? Ne răspunde la această întrebare Mariana Garștea, Director General al companiei Sixense România, o echipă care oferă servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp de peste 12 ani și o companie autorizată ca laborator specializat în monitorizare structurală și geotehnică. De asemenea, Mariana Garștea este și Președintele singurei asociații de profil din România, APMGS (Asociația Profesională pentru Monitorizare Structurală și Geotehnică), și discută frecvent despre calitatea mediului construit local. Iată explicațiile specialistului.

Mai multe detalii gasiti aici: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26549574-cat-mult-depinde-calitatea-unui-proiect-constructii-partenerul-monitorizare-geotehnica-structurala-interviu-mariana-garstea-ceo-sixense-romania.htm