DESPRE NOUL CATUC (CODUL AMENAJĂRII TERITORIULUI, URBANISMULUI ŞI CONSTRUCŢIILOR)

După un 2022 cu multe schimbări şi provocări în industria de construcţii, piaţa aşteaptă efectele unei noi iniţiative: adoptarea Codului amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor.

Am discutat cu doamna Mariana Garştea, CEO Sixense România şi Preşedinte APMGS (Asociaţia Profesională pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală), despre prevederile noului Cod, despre semnificaţia acestora pentru patrimoniul construit din România şi despre ce implicaţii aduce activităţii de care se ocupă alături de echipa ei: urmărirea comportării construcţiilor în timp. Sixense România este o companie aflată la intersecţia dintre inginerie geotehnică şi structurală şi tehnologie, dat fiind că soluţiile pe care le propune în domeniul monitorizării au o puternică componentă digitală.

Ce ne-a răspuns la toate aceste subiecte de discuţie – în interviul de aici:  https://www.bursa.ro/despre-noul-catuc-codul-amenajarii-teritoriului-urbanismului-si-constructiilor-este-o-mai-buna-reglementare-in-directia-urmaririi-comportarii-in-timp-a-constructiilor-42049847