O inovaţie în detectarea de probleme structurale pentru poduri: monitorizarea acustică

Inteligenţa artificială, tehnologia şi capacitatea de a urmări de la distanţă anumite structuri – sunt printre cele mai moderne şi utile inovaţii care şi-au făcut loc şi în industria construcţiilor, mai exact în domeniul monitorizării structurale şi geotehnice. Cu scopul de a verifica şi menţine sănătatea şi siguranţa structurală pe termen lung a diverselor proiecte şi asset-uri, acest domeniu pune în aplicare o serie de metode extrem de performante, cu aplicabilitate largă, operaţionalizare imediată şi eficienţă asigurată.

Una dintre ele se referă la monitorizarea acustică a podurilor, cu scopul de a detecta cu precizie, în mod non-invaziv şi foarte performant, orice problemă a cablurilor structurale.

Despre o astfel de soluţie ne-a explicat mai multe specialistul internaţional Nicolas Cortes, Inginer şi expert în cadrul Sixense Monitoring, parte din Sixense Group. Compania este reprezentată local prin Sixense România, aflată pe piaţă de 13 ani, şi care are ca misiune şi principală activitate – urmărirea comportării construcţiilor în timp, prin soluţii digitale de ultimă generaţie.

Mai multe informatii gasiti aici: https://www.bursa.ro/nicolas-cortes-sixense-group-romania-o-inovatie-in-detectarea-de-probleme-structurale-pentru-poduri-monitorizarea-acustica-85502259