7 aspecte de dezbătut despre cerințele din caietele de sarcini

Prin natura a ceea ce facem la Sixense România, suntem implicați în multe licitații publice pentru proiecte complexe de infrastructură. Suntem la curent cu felul în care arată caietele de sarcini, cu cerințele noi, cu orice modificări de procedură ce intervin și putem conecta aceste informații la standardele de calitate și bunele practici internaționale în vigoare.

Ce mi-a atras atenția în ultimele luni? Uitându-mă peste toate punctele-cheie care acoperă planificarea și întreținerea proiectelor de infrastructură din ultima perioadă – iar aici mă refer în mod special la infrastructura de transport, însă nu ne limităm la ea –, am descoperit câteva aspecte care par a fi uneori lăsate la voia întâmplării și care pun în pericol siguranța și pregătirea pentru exploatare a acestor proiecte.

Aș vrea să mă opresc asupra unui subiect particular, recent intrat mai puternic și la noi pe agenda publică: cel al rezilienței infrastructurii la schimbările climatice. Din păcate, acest subiect este trecut la „și altele” și este absolut clar că nu îi este înțeleasă importanța, iar asta se reflectă în cerințele – uneori confuze, alteori incomplete – care-l însoțesc.

Mai multe detalii gasiti aici: https://arenaconstruct.ro/apel-catre-autoritatile-publice-pentru-pregatirea-infrastructurii-de-transport-a-romaniei-in-fata-socurilor-climatice/