Avem nevoie de date corecte in monitorizare. Sunt prea multe cazuri clare cu alunecari de teren, iar raportul de monitorizare arata ca e totul in regula

Calitatea, „cartoful fierbinte” din orice discutie despre proiectele de constructii locale. Dar ce inseamna ea? Cum anume poate fi asigurata? Ce fel de solutii de control au beneficiarii la dispozitie?

Monitorizarea geotehnica si structurala este una dintre ele. Insa si aceasta activitate trebuie realizata corect, pentru a da rezultatele dorite si pentru a fi o investitie care aduce valoare.

Despre aceste lucruri – si despre existenta sau nu a unei culturi de risc in Romania – ne vorbeste in continuare Mariana Garstea, CEO Sixense Romania si Presedinte al Asociatiei Profesionale pentru Monitorizare Geotehnica si Structurala (APMGS), o organizatie care-si propune sa stabileasca standarde comune pentru aceasta piata.

Mariana Garstea este specialist in monitorizare structurala si geotehnica si expert in solutii pentru transformarea digitala a infrastructurii, cu o experienta de peste 15 ani in industria constructiilor. In prezent, conduce o echipa de specialisti care ofera solutii digitale si expertiza pentru sanatatea structurala a mediului construit, in cadrul companiei Sixense Romania.

 Mai multe detalii gasiti aici: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2022/11/01/mariana-garstea-sixense-romania-avem-nevoie-de-date-corecte-in-monitorizare-sunt-prea-multe-cazuri-clare-cu-alunecari-de-teren-iar-raportul-de-monitorizare-arata-ca-e-totul-in-regula/