Ce trebuie să se schimbe în procedurile autorităţilor contractante pentru infrastructura de transport

Vorbim deseori despre necesitatea de a avea o infrastructură de transport performantă, sigură şi rezilientă în faţa tuturor şocurilor climatice deja obişnuite pentru ţara noastră.

Însă “elefantul din cameră” este uneori chiar procesul de atribuire a proiectelor de infrastructură. Cum este elaborată documentaţia? Care este mentalitatea din spatele anumitor proceduri? Cât de fluid este tot acest proces al licitaţiilor publice, în cele din urmă?

Despre toate acestea am discutat cu unul dintre experţii în transformarea digitală a infrastructurii, Mariana Garştea, în prezent CEO al companiei Sixense România. Echipa pe care o conduce oferă soluţii digitale pentru sănătatea structurală a mediului construit, iar aici ne referim inclusiv la proiectele de infrastructură de transport.

Mariana Garştea ne explică mai multe despre cum un proiect cu adevărat performant porneşte chiar de la o licitaţie bine organizată – în interviul de mai jos: https://www.bursa.ro/ce-trebuie-sa-se-schimbe-in-procedurile-autoritatilor-contractante-pentru-infrastructura-de-transport-49464542

Î